Kuoro

Resonanssi perustettiin itsenäisyyspäivänä vuonna 1987 yhdentoista laulutaitoisen naisen voimin silloisessa Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa. Vuonna 2018 kerho Resonanssi lakkautettiin ja perustettiin yhdistys nimeltä Resonanssi-kuoro ry. Resonanssin laulajina on niin yliopiston kuin ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja henkilökuntaa. Laulajat jakautuvat perinteisen naiskuoron tapaan neljään ääneen; kahteen korkeampaan sopraanoääneen sekä kahteen matalampaan alttoääneen.

Resonanssin tavoitteena on varsinaisen toiminnan lisäksi ylläpitää karjalaista opiskelija- ja laulukulttuuria. Tämä on näkynyt muun muassa siinä, että kuoron ohjelmisto on sisältänyt paljon alueelle tyypillistä kansanmusiikkia sekä teekkari- ja kylteriperinteisiin kuuluvia kappaleita. Näiden lisäksi repertuaaria on höystetty pop-musiikilla eri vuosikymmeniltä. Resonanssi keikkailee aktiivisesti erityisesti Etelä-Karjalan alueella, minkä lisäksi kuoro ylläpitää suhteita muihin suomalaisiin ja pohjoismaisiin opiskelijakuoroihin esimerkiksi osallistumalla Suomen teekkarikuorojen yhteistapahtumaan sekä kolmen vuoden välein järjestettävään, pohjoismaisia opiskelijakuoroja yhteen keräävään Nordic Student Singers’ Summit -tapahtumaan.

Resonanssiin ovat tervetulleita kaikki LUT-yliopistossa ja LAB-ammattikorkeakoulussa opiskelevat tai työskentelevät laulutaitoiset naiset. Aikaisempaa kokemusta kuorolaulusta ei vaadita, sillä jokaiselle uudelle laulajalle pidetään lyhyt äänialakartoitus, jonka tarkoituksena on selvittää mihin kuoromme neljästä äänestä sovit parhaiten. Harjoittelemme pääasiassa torstaisin klo 18-20 ylioppilastalon auditoriossa. Jos olet innostunut laulamisesta ja haluaisit harrastaa sitä huippuseurassa, saavu ihmeessä harjoituksiin tai ota yhteyttä esimerkiksi Facebookissa.

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: